donderdag 10 september 2009

Dinsdag 8 september: intocht met de Marine

Vroeg op, want na het palaver van 06.30 uur vertrekken we direct voor de intocht van een tiental marineschepen uit verschillende NAVO-landen, waaronder 3 Nederlandse schepen. In rijen van 2 varen onze platbodems de Hudson op, achter de replica's van de Halve Maen en de Onrust. Langzaam halen de marineschepen in kielzog ons in. Ter hoogte van het Amerikaanse vliegdekschip Intrepid volgt het saluut: 21 schoten vanaf het marinefregat Tromp, en 16 platbodems die hun fok laten zakken.
Zo brengen we varend een groet aan de VIP's op het dek van de Intrepid: Hillary Clinton, Willem-Alexander en Maxima, burgemeester Bloomberg en de Nederlandse consul. Helaas staan de VIP's met hun rug naar ons toe, om de volksliederen aan te horen en de onvermijdelijke speeches. Het enige wat wij zien, zijn de royale achterkanten van ons Oranjepaar. Een schande om zo de marine en onze schepen te ontvangen.
Maar goed, het is een leuk ritueel en we komen zeer goed voor de dag. Vooral onze lange oranje wimpel zal vaak zijn gefotografeerd.


Op de weg terug naar de haven varen we nog even langs het Vrijheidsbeeld voor wat fotoshoots met onze verschillende sponsorvlaggen.
Daarna maken we schoon schip en zwaaien we Barbara en Laura uit. Babs en Lau: hartelijk dank voor de fantastische dagen, jullie hulp en gezelligheid. We hebben jullie graag nog een keer aan boord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten