vrijdag 18 september 2009

Woensdag 16 september: naar West Point en Constitution Island




  






Vandaag maar 7 mijl varen, door prachtige heuvels en op een kronkelende rivier. Er staat een beetje wind dus kruisen we de rivier op. Het zonnetje staat lekker bij.
Tegenover de militaire academie West Point meren we af in Cold Spring, waar men pas heel laat door had dat er een vloot Nederlandse schepen kwam. Het drukt de pret niet. De burgemeester haalt zijn doedelzak en speelt samen met het muziekbootje enkele nummers. Op de kade bakken schippers poffertjes en proberen beschilderde klompen te verkopen. Menig Amerikaan durft van de berenburg te proeven.







's Middags gaan we naar Constitution Island, een prachtige plek met een oud huis, nu een museum. Hier leidt Jankee Doolittle ons rond. Zijn uitleg over de rol van het eiland bij de vorming van Amerika als natie is te langdradig, maar de plek is prachtig. Ook hier werd een ketting over de rivier gespannen...



Nadat we boodschappen hebben we gedaan, begint het te regenen. Marijke kookt (sinds lange tijd weer een maaltijd aan boord!) terwijl de anderen Amerikaans jokeren. 'Beginner' Hans wint. De genoeglijke avond eindigt feeëriek met een nachtelijk aubade van Rienier de muziekboot. Hij weet steeds weer sfeer te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten