donderdag 10 september 2009

Zondag 6 september: veel wind en pech

Vandaag staat er veel wind, 5-6 beaufort. Dat is nog niet zo erg, maar omdat de wind uit het Oosten komt, zijn de golven enorm. De bedoeling is dat we Amerikanen aan boord meenemen en een onderlinge wedstrijd gaan varen. Wij nemen 4 gasten aan boord en varen wel uit, maar laten de wedstrijd voor wat het is. Als oudste en langzaamste schip maken we toch geen schijn van kans, en het water is zo knobbelig dat we liever de boel heel houden.

Dat lukt ons echter niet, want door al het geslinger onderweg breekt de gaffel. Bedrukt zoeken we de haven weer op, in de wetenschap dat er genoeg experts op de andere schepen zijn om ons te helpen. Als de skutsjes al zeilend aankomen door het wirwar van geankerde jachten, hebben we snel het advies van de experts wat te doen. Iemand van de American Yacht Club rijdt ons bereidwillig naar de Home Depot (een soort Gamma) waar we de benodigde materialen inslaan; als dank geven we haar zoon van 15 een paar Heineken sokken..

We zijn op tijd terug voor het Labour Day Buffet, op het grasveld met een machtig uitzicht over het water. Lange tafels met al het eten wat je kunt bedenken... We doen ons tegoed, drinken een biertje en bewonderen het fraaie clubhuis. Een oude man van 86, die 's middags op een van de schepen meevoer, is niet naar huis te krijgen. “Het is hier in 10 jaar niet zo gezellig geweest”, zegt hij. Trillend van de Parkinson probeert hij weer een wijntje in te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten