dinsdag 15 september 2009

Maandag 14 september: een dag om nooit te vergeten


Vandaag vindt er wisseling van gasten plaats. We nemen afscheid van Willem, Maria, Rob, Renee, Jan en Ton: vrienden, hartelijk dank voor de heerlijke dagen en geweldig dat jullie zo genoten hebben.
Nieuw aan boord komen Hans en Brita, Marcel en Marijke. Nou ja, 'nieuw'? Gisteren hebben ze ook meegevaren, maar vandaag nemen ze de koffers mee.
Het wordt een fantastische dag om nooit te vergeten. We kunnen het hele traject op de Hudson rivier naar Nyack zeilen. Zo'n 26 mijl in 1 rechte lijn naar het Noorden, met een brandende zon, een koel briesje en eindelijk geen hinderlijke golfslag. Alle 16 schepen zitten bij elkaar in de buurt, en op elke oever is wel wat te zien, terwijl de wolkenkrabbers van Manhattan achter ons langzaam kleiner worden. Het voordek wordt een aangenaam zonnedek en leeshoekje.

Na ruim 5 uur varen, passeren we de brug bij Nyack. Met de Onrust voorop varen we en masse naar het dorpje waar de steiger van de plaatselijke yacht club druk bezet is. In een schijnbare chaos is iedereen snel aangemeerd en bewonderen de Amerikanen (oud-Hollanders?) op de kant de opvallende platbodems.

Op de terrassen van club volgen een paar speeches, waar vooral de regionale politicus Vanderhoef de lachers op zijn hand krijgt. Daarna speelt het muziekbootje, met een schitterend uitzicht over de baai, de twee volksliederen. Uit volle borst zingt iedereen mee. Kippenvel! Daarna worden de twee vlaggen gestreken en start de BBQ.

Heleen en Arjen nemen snel weer een douche (na 5 dagen!) en bij een lezing over de wonderbaarlijke avonturen van Henry Hudson sluiten al snel de luikjes. Wat een schitterende dag!

3 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat een heerlijke tijd hebben jullie en wat een prachtige twee dagen! Hier in Holland, waar het druilerig herfstig is en we erg moeten wennen aan het feit dat het steeds sneller donker wordt, geniet een collega tussen de bedrijven door van jullie foto's en verhalen en droomt er af en toe stiekem van dat ze even bij jullie op het voordek zit.

  Groetjes,

  Sophia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf hoor!..Echt een belevenis wat jullie allemaal meemaken zeg! Leuk om zo mee te lezen, en ook foto's die geen woorden meer nodig hebben.
  Het is hier koud in holland, echt nattig koud maar dat is ook wel weer gezellig als je samen thuis op de bank jullie Blog zit te lezen met de gordijnen dicht! Ga zo door,
  Liefs en groetjes Barbara en een beetje Laura natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi zeelui,
  nog een poging om mijn reactie te plaatsen. dus misschien iets dubbel?
  Zo te zien alles nog onder controle. En de tocht ri. Albany is begonnen en we wachten vol spanning weer op de nieuwe verhalen. Heel veel plezier nog. Liefs Laura

  BeantwoordenVerwijderen