zaterdag 19 september 2009

Vrijdag 18 september, vervolg

In Catskill (de kreek vernoemd naar Jacob Cats) krijgen we 's middag een onverwachte ontvangst. De gemeente heeft echt haar best gedaan met de organisatie, en ook de middenstand die ons voorziet van een mand met lokale producten. Van de gemeente krijgt elke schipper een officiƫle verklaring uitgereikt dat ze onze komst erg waarderen en we een behouden vaart mogen hebben. Ook van de staat New York krijgen we een vergelijkbare verklaring.

Na een oer-Hollands avondmaal (aardappelen met gehaktballen) brengt iemand ons naar een supermarkt, buiten het dorp. Terug nemen we een taxi, voor maar liefst 4 dollar 50! We zien dat Catskill fraaie, oude huizen heeft (oude kapiteinswoningen, horen we), maar het onderhoud is niet altijd even goed. Ook staan veel winkels leeg. Tekenen van de recessie?

1 opmerking:

  1. Hallo Arjen en Heleen,

    Wat een enthousiaste verhalen horen we hier van jullie gasten die terug zijn! Mooie foto's zetten jullie op je site. Zo varen wij thuisblijvers een beetje mee.

    We hebben jullie gisteren gemist op ons feest. Dank jullie wel voor het belletje. Wat lief om in NY aan ons te denken! Hans en Brita kwamen bijna rechtstreeks van het vliegveld. Met gebruinde koppies en een big smile. Het moet fijn zijn voor jullie , als gastheer en gastvrouw, dat iedereen het zo naar de zin heeft. Geniet nog van de laatste week en zeker ook van de laatste dagen samen!

    hartelijke groet van Peet en Iek

    BeantwoordenVerwijderen