donderdag 10 september 2009

Maandag 7 september: terug naar the big apple

Erik en Arjen zijn vroeg op en staan om 8 uur te boren, zagen, flexen en lijmen om de gebroken gaffel te maken. Twee uur later is de klus zo goed als geklaard, en is de gaffel gespalkt met twee ijzeren strips.
Kort daarna vertrekken we vanuit Rye weer op weg naar New York. De wind is ruim, dus de lappen gaan omhoog op alle schepen. Wij motorsailen nog even op de fok, want de lijm in de gaffel droogt nog. Het is heerlijk vaarweer en al die platbodems vormen een prachtig gezicht. Ook de Amerikanen vinden dat, want menig bootje komt dichtbij langsvaren, met als dank ons de hoge golfen schenkend. Zij die wel afremmen, klikken menig fotootje weg. En altijd dezelfde vragen en opmerkingen: “Where are you from? What a beautiful boat! The best I have ever seen! Amazing...”


Varend in New York genieten we van het uitzicht op de skyline van wolkenkrabbers en zwaaiende mensen. We varen meer op stroom dan op wind, want de fok staat slap. Toch varen we bij Hell Gate maar liefst 8,8 knopen! Wat een draaikolken hier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten