maandag 21 september 2009

Zondag 20 september: intocht in Albany

We worden wakker in een dikke mist, die langzaam optrekt. Het levert enkele mooie plaatjes op van schepen in mistflarden.
De 19 mijl naar Albany wordt motoren want de wind is weg. Gelukkig schijnt de zon en we genieten volop van de natuur. Hier en daar staan mensen op de kant te vlaggen met de Nederlandse driekleur. Ook komt een passagiersschip vol met mensen ons tegemoet varen. Leuk! En dat belooft wat voor het welkom in Albany...

 
Helaas, dat valt tegen. De laatste brug is net te laag voor 2 van onze schepen. Ook is het ponton waaraan we zouden moeten liggen, veel te klein voor al onze 18 schepen. Wederom weten veel mensen weer heel weinig van onze komst, inclusief de zieke burgemeester van Albany.
Uiteindelijk vinden we een goede ligplaats voor de brug aan de andere zijde van de rivier, waar het officieel de gemeente Renselaer is. Dat is natuurlijk een probleem voor de officials van Albany. Enfin, uiteindelijk komt de plaatsvervangend burgemeester en zijn vrouw, zingen we de volksliederen en is iedereen weer happy. Ook de Albany Yacht Club, waar onze schepen gastvrij de komende weken mogen blijven liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten