zondag 13 september 2009

Zaterdag 12/9: Oranjedag

Vandaag is het weer grauw, soms wat druilerig, maar dat maakt niet uit. Het werd een mooie dag.
Vandaag ontvingen we aan boord twee Amerikaanse vrienden van Jan Gommer, die elkaar al 20 jaar niet hadden gezien. Het was erg leuk om deze mensen te gast te hebben, en ze hebben genoten.
Eerst hebben we een stukje gezeild, natuurlijk weer langs het Vrijheidsbeeld. Het verveelt nog niet en levert een paar mooie foto's op van platbodems rond de groene dame met haar fakkel.

Rond het middaguur manoeuvreert Heleen onze Sterre achteruit en achterlangs aan lager wal in een klein kommetje bij Governors Island, naast de andere platbodems. Snel hijsen we de Oranje wimpel, want op dat moment arriveert de watertaxi met aan boord de Prins en Prinses van Oranje. We toeteren er een flink eind op los, in onze oranje polo's. WA zwaait naar ons... Het kleine muziekbootje brengt een kleine serenade.
Na de lunch gaan de meesten het eiland op, waar de besloten Picnic Party ineens toch vrij toegankelijk blijkt. Iedereen kan erbij komen, zo ook onze vrienden. Renee van Dongen lukt het om  Willem Alexander aan te spreken en onze cadeaus te geven: het fotoboek van de Herenstraat en de laatste cd van De Reghas. Fantastisch Renee, jou kun je om een boodschap sturen!
We lopen nog even verder rond (dansen bij dj Armin!) en staan rond half vier te wachten tot de Oranjes weer vertrekken. Wij staan met 5 man van Sterre keurig in onze polo's op de loopplank waar het prinselijk paar passeert. Ze herkennen onze polo's en we krijgen allemaal een of meer handen. Toch raar dat je niet zo Oranjegezind bent, maar hier wel staat te kijken en zwaaien!
 
 


 Net als we willen vertrekken schiet een man ons aan: Peter Philips, een Nederlander die al lang in de USA woont. Hij loopt met een foto van ons op zak en bezoekt elke dag dit weblog. Hartstikke leuk, Peter!

's Avonds bezoeken we een voorstelling (Burn The Floor) en daarna souperen we in het Marriot. Weer een geslaagde dag geweest. Dus nog maar een paar mooie plaatjes extra (klik erop voor een vergroting).

 
  
  
  
 

4 opmerkingen:

 1. Marjoleine van Dongen13 september 2009 om 17:34

  Wat ziet het er allemaal leuk uit!!! Heel veel plezier nog!! Mam wat onwijs gaaf dat je W.A. hebt aangesproken! Vond hij het ook leuk?! Grapje, xxx Marjoleine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Sterre! Ik volg jullie blog elke dag, leuk dat er weer nieuwe berichten zijn. Heb zelf afgelopen week gezeild in NY als crew op de botter HZ108. Helaas weinig meegedaan aan gezamenlijke activiteiten want moesten varen met gasten van de sponsors. Meer te lezen op: http://www.xs4all.nl/~friebel/HZ108.html. Heb ook een link naar jullie op onze blog gezet. Nog veel vaarplezier. Groeten, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk om de blog te volgen!
  De foto's zijn prachtig; wat een fantastisch mooie boot! Goed weer en een fijn vervolg met de nieuwe bemanning toegewenst.
  Liefs, Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo lieverds,

  Ik volg jullie helemaal en ben er stiekum toch nog een beetje bij hoor...Het is echt gaaf om alles op tv te zien met de wetenschap en het gevoel van daar te zijn. De foto's zijn enorm leuk en ik zie/lees dat jullie de prins en prinses nu ook van de voorkant hebben bekeken!!
  Heerlijk was de week met jullie, echt supergaaf!! Kan er nog steeds niet over uit wat voor indrukken ik allemaal heb gehad en wat een belevenis het is om met jullie Tjalk te varen op de woeste baren van NY! OOOH< als ik toch maar een emailadres had van jullie kids...wat zou ik dan leuke foto's voor ze hebben! Nog heel veel plezier daar in NY en tot gauw..

  xx Barbara en natuurlijk ook een beetje Laura

  BeantwoordenVerwijderen